CHRISTIAN COCCIA

Mijn voorliefde voor sport ontstond in Rome waar ik als tiener startte met boksen. Ik stond al jong in de ring en vond het fantastisch om iedere dag te trainen en beter te worden. Het was mijn coach die mij motiveerde om er alles uit te halen en door te gaan totdat ik er letterlijk bij neerviel.

Met meer dan 24 jaar sportervaring, waarvan 7 jaar als bokser (2 keer Italiaans kampioen) heb ik me de laatste jaren meer en meer toegelegd op coaching en personal training in de breedste zin van het woord.

Ik zie mezelf als een professionele coach met focus op persoonlijke groei.  De synergie tussen sport, coaching, motivatie, doorzettingsvermogen, energie en het vinden van de juiste balans is voor mij de sleutel tot succes.

De combinatie van mijn sportachtergrond, mijn werkervaring in management en mijn studie (M.Sc. Psychologie, BioForce Conditioning, N.A.S.M., HRV) samen met de mensen die mijn leven iedere dag weer verrijken, hebben me gebracht tot waar ik nu sta en de coach die ik nu ben.

Ik focus niet alleen op personal training programma’s, maar geloof in een holistische aanpak.

Mijn Relentless manier van coachen is voor mensen die fit willen zijn én blijven op zowel fysiek als mentaal vlak.

De trainingsmethoden die ik hiervoor ontwikkel, hebben niet alleen een positieve invloed op de persoon die traint, maar ook op zijn/haar omgeving.

Mijn belangrijkste doel is de ontwikkeling van een Performer Mentality, waarbij het dagelijkse leven de hoofdrol speelt en de sporttraining een middel is om iedere dag vol energie alle uitdagingen aan te gaan en te leven in je volle kracht!

MIJN PASSIES

Sport: ik train zelf min 4 keer per week (2 keer krachttraining + 1 keer cardio + 1 keer boksen, + samen met mijn klanten).

Familie: ik ben gelukkig partner van Bianca, vader van 1 kleine prinses (straks van een tweede :) ). Ik spreek regelmatig met mijn familie en mijn vrienden in Italië. Minimaal 1 keer per jaar ga ik terug naar mijn land om te genieten van de warmte van mijn familie.

Voeding: ik eet en lust van alles maar vooral vegetarisch. Ik hou zeker van biefstuk (met bloed) maar na de laatste studie en om niet bij te dragen aan het (over)doden van dieren, heb ik mijn voedingspatroon aangepast.

Favoriete toetje: cannoli siciliani!!!

Werk: dat klopt, mijn werk is een van mijn passies.

Studie: ik hou van leren! Elke jaar volg ik (min) 1 opleiding/cursus ivm sport, voeding, coaching. Ik lees 1 boek per 2 maanden ivm zelfontwikkeling en financiële vrijheid.

Reizen: ik hou van reizen en kennis maken met andere culturen. Elk jaar ga ik 1 week naar Ibiza en probeer ik  om min 1 week te surfen (vaak in Portugal).

MIJN GEHEIM

Als ik niet sport, functioneer ik niet!

MIJN SPORT AMBITIE

IronMan

" There is just one way,

the One that leads to results"

- Christian Coccia

MIJN FAVORIETE BOEKEN

Relentless: From Good to Great to Unstoppable - Tim Groove​

Jump Attack - Tim Groove

Veroudering vertragen - Kris Verburgh

Emotional Intelligence - Daniel Goleman

Liquid Life - Zygmunt Bauman

"Echt, Gedreven & Gepassioneerd" - mijn vrienden en klanten

ciclismo_edited_edited.jpg

TRANSFORMATIE
Pim kwam bij mij om zijn algemene conditie te verbeteren en na een paar maanden besloot hij zich te focussen op het bereiken van een specifiek doel: 500km mountainbike in Malawi.
Hoe gingen we aan het werk?

 • Intake (om te evalueren hoe en waar aandacht te brengen: lichaam, geest, omgeving),

 • Trainingsplanning (op korte, middellange en lange termijn).
   

Wat zegt Pim?

 • Van 70km tot 100km fietsen met 30km/uur en ontzettend moe thuiskomen, naar thuiskomen en nog energie over hebben

 • Fietsen berg op ga ik nu 1.5x zo hard!

 • Tevens meer sportief / atletisch lichaam gekregen!

 • Geleerd meer balans te hebben in mijn leven, privé/werk/sport. Voorbeeld: Druk op het werk, veel stress, dan niet ook nog sporten. Maar de volgende dag, wanneer het juist wat rustiger is op het werk.

 • Juist rust pakken / voldoende rust pakken wordt je juist sterker van (in mijn hoofd moest ik veel sporten, omdat ik dacht anders niet sterker te worden).

 • Zinzino + juiste magnesium helpen me sterker te worden / sneller te herstellen.  Verder geen supplementen nodig, wat fijn is. 

 • Trainen op hartslag/zones helpt me enorm niet overtraind te raken.

 • Ik ken nu basisoefeningen die ik zelf altijd kan trainen in de toekomst.

 • In het begin veel kleine pijntjes, later niet meer omdat je je lichaam beter leert aanvoelen en je core sterker is.

 • Ik train spiergroepen die ik zelf niet snel zou trainen omdat ik dacht dat die niet nodig zijn om beter te worden.

 • Nog meer plezier in het werken naar mijn doel, omdat ik progressie zie tijdens trainen. 

 • Voor trainers zijn benamingen en trainingsschema’s hun dagelijkse bezigheid, duurde bij mij even om het te snappen en dus op juist manier te trainen, dus: meer aandacht door trainers aan schenken.

 • Heel duidelijk aangeven aan klant zelf ook goed grenzen aan te geven.

Ik begeleid Pim 1 keer per week, de rest van de weeek hij is de architect van zijn performance.​