HEEL JEZELF VAN BINNENUIT

“The natural healing force within each of us is the greatest force in getting well.”
- Hippocrates

Tijdens mijn sportcarrière heb ik altijd mijn maximale fysieke en mentale expressie opgezocht. Na 29 jaar ervaring ben ik tot de conclusie gekomen dat het lichaam moet worden opgeleid om te presteren dankzij de balans tussen geest en lichaam. k heb de weg naar gezondheid (body & mind) gevonden door een goed beheer van deze patronen: voeding, herstel en beweging.

 

VOEDING

Fruit en groenten die we eten hebben 50% tot 70% minder voedingsstoffen zoals 80 jaar geleden, dus we zijn altijd tekort aan mineralen, vitaminen en fytonutriënten. Om het op te lossen heb ik actie ondernomen: ik verbeterde de kwaliteit van mijn voeding door een bewust eetpatroon en door specifieke supplementen.

Ik houd mijn lichaam in balans en dus mijn immuunsysteem scherp en alert van binnneuit. 

STRESS

Stress is niets anders dan spanning. Het is niet per definitie ongezond en sowieso is het nodig om goed te kunnen functioneren. Helaas en gelukkig stress (positief en negatief) is een zeer krachtige stimulator die ons buiten onze grenzen kan duwen, maar samen met een mooi resultaat lopen wij het risico van kneuzingen, spierverrekkingen, overtraining, burn-out, depressie, chronische ontstekingen.

Deze toespraak geldt natuurlijk voor iedereen die uit zijn/haar eigen balans loopt: atleten, studenten, ondernemers.

BEN JE KLAAR OM TE HERACTIVEREN JE IMMUUNSYSTEEM?