GIJS TEURLINGS

gijs_edited.jpg

Mijn naam is Gijs teurlings ik ben 19 jaar oud en ik houd ervan om mensen te helpen met het behalen van hun doelen op het gebied van sport. Ik heb de opleiding sport en bewegen afgerond en ik ben personal fitness trainer bij Relentless en ben gespecialiseerd in calisthenics. Calisthenics is een combinatie van fitness en turnen ik doe dit nu 3 jaar.

Naast al het sporten houd ik ervan om in het dagelijks leven te genieten en mijzelf te blijven ontwikkelen, ik volg naast mijn werk als personal trainer de opleiding management op Avans in Den Bosch.

Ik ben erg positief ingesteld en denk graag in mogelijkheden. Ik ben een echte dierenvriend, zelf heb ik een hond en een kat.

TRANSFORMATIE

Mark (37 jaar) kwam bij Relentless omdat hij wat meer spieren wilde opbouwen en lekker in zijn vel wilde zitten.
Om een persoonlijk programma op te bouwen ben ik begonnen met een basisintake.

Uit de intake realiseerde ik me dat er een disbalans was in zijn bovenlichaam (rug sterker dan voorkant), core (linkerkant sterker dan rechterkant) en cardiovasculair systeem (inefficiënte capaciteit om zuurstof te gebruiken tijdens inspanning).

Dankzij deze informatie schreef ik zijn programma gericht op: het verminderen van de disbalansen in het lichaam, het verbeteren van zijn herstelvaardigheid en magere massa bouwen.
Na 2 maanden:

de disbalansen zijn bijna weg

core strength: +28%

max strength: +25%

herstelcapaciteit: gemiddeld.

Normaal vindt een fysiologische aanpassing plaats binnen 12 - 16 weken, dat betekent dat de resultaten (tot nu toe)  een gevolg zijn van een betere samenwerking tussen de verschillende spiergroepen. Voor de komende maanden verwacht ik verbeteringen op het gebied van hypertrofie en herstel capaciteit.

SPORTVERLEDEN
Mijn hele leven doe ik al aan sport, ik vind het altijd heel leuk om er mee bezig te zijn. Mijn moeder vertelde mij dat toen ik nog een baby was het liefst ook heel de dag met een voetbal aan het spelen was. Toen ik eindelijk 4 jaar werd en op voetbal mocht ben ik er gelijk op
gegaan, ik werd lid bij R.K.V.V. Jeka (Breda). Hier heb ik altijd met super veel plezier gespeeld tot dat ik 16 jaar was! 

Ik ben toen via een vriend bekend geworden met calisthenics en wij wilde met vrienden een vriendenteam gaan starten. Dit hebben wij gedaan bij Dia (teteringen), dit heb ik één seizoen gedaan en toen vond ik dat het tijd werd om te kijken bij een andere sport. Toen ben ik toen ik 17 was op hockey gegaan, want mijn broer deed altijd aan hockey en vind dit altijd superleuk om te kijken. Hockey ben ik inmiddels weer mee gestopt omdat ik het iets te druk kreeg met persoonlijke ontwikkeling. Ik heb er toen voor gekozen om nog als invaller mee te spelen bij de hockey en calisthenics mee door te blijven gaan. Ik heb in 2020 de opleiding sport en bewegen afgerond op MBO4, nu volg ik de opleiding management op Avans in den bosch.

WAAROM CALISTHENICS?
Calisthenics is van oorsprong een oude Griekse sport, deze sport wordt beoefend door middel van zo min mogelijk materiaal. Eigenlijk gebeurd alles op eigen lichaamsgewicht.
De meest gebruikte materialen die gebruikt worden zijn; een pull up bar, turn ringen, resistance bands en lichte gewichten.
Ik vind calisthenics superleuk om te trainen, dat komt omdat je jezelf steeds verbeterd om weer nieuwe vaardigheden te leren.

De voordelen van calisthenics zijn:
- goede methode om op een heel veelzijdige manier fit te worden. Je traint namelijk niet alleen je kracht. Maar ook snelheid en techniek.
- omdat praktisch iedere oefening een samengestelde oefening is, gaat ook de coördinatie van je lichaam er flink op vooruit.

- je hebt meer controle over je bewegingen en kunt je kracht functioneel inzetten.
- je wordt er leniger en flexibeler van.
- je kunt het overal doen.

Ik doe calisthenics nu ongeveer 3 jaar. Het gaat hartstikke goed en ik heb een aantal vaardigheden goed onder de knie, maar ik ben nog niet waar ik wil zijn. Ik doe calisthenics nu ongeveer 3 keer in de week, ik train dan iedere training met andere spiergroepen en doel op andere vaardigheid. Ik probeer daarnaast ook nog 1 of 2 keer per week te trainen met cardio, conditietraining en het trainen om herstelcapaciteit te verhogen. Vaardigheden die ik onder de knie heb: Front-lever, Back-lever, Human flag, Handstand, Muscle up, Straddle planche.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

In het begin van de corona crisis toen alles dicht ging kwam ik veel stil te zitten. Ik had hier een hekel aan en begon met persoonlijke ontwikkeling. Ik was een jongen die altijd hard werkte, maar ik hield nooit van lezen of dergelijke dingen, sterker nog ik had tot het begin van de corona crisis nog nooit een boek uitgelezen. Toen heb ik een boek besteld ‘Think and grow rich’ ik begon met lezen en was zo onder de indruk van wat er stond geschreven dat ik graag door wilde lezen en het boek binnen twee weken had uitgelezen. Ik vond het zo bijzonder dat niemand op school mij ooit zoiets geleerd heeft, dat ik meer boeken heb besteld.

Nu een jaar later heb ik 12 boeken uitgelezen. Ik luister ook iedere dag podcasts over
persoonlijke ontwikkeling. Hiernaast volg ik ook nog het jaarprogramma van Michael Pilarczyk. 

Ik vind het erg leuk om mijzelf iedere dag te blijven ontwikkelen en iedere dag een betere versie van mezelf worden. Boeken die ik gelezen heb:

- Think and grow rich

- Master your mindset

- Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloed

- Rijke pa arme pa

- Geheim van levenskracht

- Rijkste man van babylon

- The science of getting rich

- Getting things done

- Elementaire gewoontes

- Zero to one

- De edele kunst van not giving a f*ck

- Bouw een succesvolle online marktplaats.

HOBBIES

Ik houd ervan om in mijn vrije tijd leuke dingen te doen met vrienden en familie. Ik vind het
leuk plezier te hebben met mijn hond en kat. Alles wat gezellig vrolijk en leuk is houd ik van.

MIJN GEHEIM?

Ik ben een jongen die niet goed stil kan zitten, ik kan niet zo goed tegen verveling.

REVIEW

Erwin traint elke week waarbij focus zij op hypertrophie: "Gijs is een jonge enthousiaste coach. Hij houdt rekening hoe je je voelt en sluit aan op een natuurlijke en aanstekelijke wijze. Hij lijkt de oefeningen supersnel uit zijn mouw te schudden. Ik wissel af met hem en Christian en voel letterlijk de oefeningen in het lijf landen. Hij is ook flexibel qua afspraken. Het is maatwerk. 👌🏻

"You can have more than you’ve got, because you can become more than you are." - Jim Rohn