top of page

VOEDING ADVIEZEN & TIPS

1. Zo weinig mogelijk brood, aardappelen, pasta en rijst.
2. Brood kan vervangen worden door havermoutpap (gemaakt met plantaardige melk ipv dierlijke melk) als ontbijt.
3. Aardappelen, pasta en rijst worden zoveel mogelijk vervangen door (extra) groente, peulvruchten (erwten, bonen, linzen), paddenstoelen, quinoa, tofoe (soja) of quorn (fungi-eiwit).
4. Geen dierlijke melk of yoghurt. Deze vervangen door plantaardige melk (bv sojamelk of amandelmelk) en sojayoghurt of sojapap. Kaas en eieren zijn toegelaten.
5. Weinig rood vlees (varken, rund, schaap, paard), maar vooral vette vis (zalm, makreel, haring, ansjovis en sardines), gevogelte (kip, kalkoen), tofoe (soja) of quorn (fungi-eiwit).
6. Groente zijn de basis van één gezond voedingspatroon.
7. Veel water, enkele koppen groene of witte thee.
8. Één glas versgeperst vruchten- of groentesap met vezels per dag.
9. Koffie (max 3 per dag) en alcohol mogen (max 1 glas per dag, met enkele alcoholvrije dagen/week ).
10. Een handvol per dag met noten, amandelen, walnoten.

voedselzandloper-afbeelding.jpg

VOEDINGSSCHEMA M1

VOEDINGSSCHEMA M2

Gourmetten met Kerst

Ontbijt : Smoothie

  • 5 eetl. Zaden (orthomoleculaire)

  • 200g Alpro plant kwark (=halve bak 400ml)

  • Halve avocado

  • 1 schep Silverback proteine

  •  Groenten naar keuze (advies orthomoleculaire) 

 

Tussendoor

  • Vrucht  naar keuze

  • 20g (handvol) Noten mix 


 

Lunch : Salade of omelette met groenten

  • 3x omega 3 eieren/100g (eventueel gerookte) zalm 

  • Halve avocado 

  • Groenten naar keuze (advies van orthomoleculaire) 

  • Eetl. (5ml) olijfolie (om in te bakken of door de salade)


 

Avondeten  : vlees/vis met veel groenten

  • 200 gram tartaar//Duitse biefstuk//biefstuk//kipfilet//witvis

  • ~100g bonen/kikkerewrten/linzen 

  • Eetl. (5ml) olijfolie (om in te bakken) 

  • Groenten naar keuze (advies orthomoleculaire) 

 

Tussendoor

  • Vrucht  naar keuze 

 

Pre bed

  • 200g Alpro plant kwark (=halve bak van 400ml)

  • 1,5 schep Silverback proteine 

  • 20g (handvol) Noten mix  

 

Eiwitpoeder : https://www.silverbackprotein.nl/ 

Ontbijt : Smoothie

  • 5 eetl. Zaden (orthomoleculaire)

  • 200g Alpro plant kwark (=halve bak 400ml)

  • Halve avocado

  • 1 schep Silverback proteine

  • Groenten naar keuze (advies orthomoleculaire)

 

Tussendoor

  • Vrucht naar keuze

 

 

Lunch: Salade of omelette met groenten

  • 3x omega 3 eieren of 100g (gebakken of gerookte) zalm

  • Veel groenten naar keuze (advies van orthomoleculaire)

  • 1 eetlepel (5ml) olijfolie (om in te bakken of door de salade)

  • 20g (handjevol) Noten mix

 

 

Avondeten : vlees/vis met veel groenten

  • 200 gram : tartaar of Duitse biefstuk of biefstuk of kipfilet of witvis

  • ~100g bonen of kikkerewrten of linzen

  • 1 eetlepel (5ml) olijfolie (om in te bakken)

  • Veel groenten naar keuze (advies orthomoleculaire)

 

Snack

  • 100g tonijn waterbasis :

  • Komkommer/sla & tomaatjes

 

Pre bed 

  • 200g Alpro plant kwark (=halve bak van 400ml)

  • 1,5 schep Silverback proteine

  • 20g (handjevol) Noten mix

SMOOTHIES 
(Ideaal verhouding ingrediënten: 60% groenten, 30% fruit, 5% vetten, 5% kruiden)

SPINAZIE EN BANAAN

Verse spinazie

2 handenvol

Banaan

1 heel

Gember

2gr

Oatmelk (ongezoet)

1 glas

Water

1 glas

Hennepzaad

1 theelepel 

APPEL EN RODE BIET

Rode biet

2 stukken

Appel

halve

Gember

2gr

Water

2 glazen

Gebroken linzen

1 theelepel

BROCCOLI, KIWI & APPEL

Broccoli

100gr

Kiwi 

halve

Appel

halve

Gember

1gr

 

Water

2 glazen

BOERENKOOL, SPINAZIE, ANANAS & BANAAN

Amandelmelk (ongezoet)

2 glazen

Boerenkool fijn gesneden

2 handenvol
 

Spinazie

1 handvol

Banaan

1 heel

Ananas in stukjes

300gr

Chiazaad

1 theelepel 

SPINAZIE, MANGO & BOERENKOOL

Mango

125gr

Spinazie

1 handvol

Boerenkool

1 handvol

Gember

2gr

Water

2 glazen

KOMKOMMER, APPLE, SPINAZIE

Water

1 glas

Komkommer

Halve

Sap van 1/2 limoen

 

Avocado

¼

Spinazie

1 hand vol

Groene appel

1 heel

BROCCOLI, ANANAS & BLEEKSELDERIJ

Broccoli

2 handenvol

Bleekselderij

2 stengels

Banaan

halve

Ananas

150gr

Kokoswater ongezoet

1 glas

BOERENKOOL, SPINAZIE, ANANAS & BANAAN

Banaan

1 hele

Spinazie

2 handjes

 

Pindakaas

4el

Hazelnoten, ongebrand en ongezouten

20gr

Sojamelk ongezoet

1 glas

 

Cacaobonen

2

DIEET VOLGENS ORTHOMOLECULAIRE

VOEDINGSSUPPLEMENTEN

Koken met groente

ONTBIJT

1 eetlepel gebroken lijnzaad

1 eetlepel pompoenpitten

1 eetlepel sesamzaad

1 eetlepel zonnepitten

1 eetlepen chiazaad

3 eetlepels soja yoghurt of kokos yohurt

2 stuks fruit

Resium Energetica Natura > 2 maatdoppen in glas lauw water ochtend (nuchter)

B12 > 1 pil onder de tong direct na opstaan (nuchter)

D3 2000 > 1 pil

elke dag' > 1 pil

Ester C 1000 > 1 pil

Serozol > 1 pil

Fluo- chandro > 1 pil (neuro transmissie)

DHEA 100 mg1 pil  (Bijnier)

LUNCH

rest verwerken vorige dag groenten in verse salade, bv avocado, vis, omelette / groenten

groente , tomaat, radijs, komkommer - avocado

DINER

2 / 3 keer vis per week

1- 2 keer rund of lamsvlees

1- 2 keer kip ei tofu

min 2 keer per week peulvruchten twee eetlepels (mag uit pot)

allerlei bonen, linzen kikkererwten

veel groente van onder en boven de grond en bladgroente

wortel, knol, pompoen, koolsoorten, broccolie , andijvie

verwerk ook gember, geelwortel, sojasaus knoflook

Morepa plat > 1 pil

Serozol > 1 pil

Fluo chandro MSM > 1 pil

Magnesium > 2 pil

Resium Energetica Natura > 2 maatdoppen in glas lauw water (naar bed gaan)

TUSSENDOOR

vrucht + noten, soep, salade , avocado

BOODSCHAPPENLIJST

THUIS

Paddenstoelen

Erwten

Bonen

Spinazie/Boerenkool

Snoop tomaatjes

Mini paprika

Komkommer 

Chia zaad

Hennep zaad

Gebroken linzen

Cacaobonen

Gogy bessen

Kurkuma

Gember

Pepper

Avocado

Seizoen fruit

Walnoten

Amandelen

Cashew noten

Erwten couscous

Quinoa

Havermout

KANTOOR

Snoop tomaatjes

Mini paprika

Komkommer 

Avocado

Seizoen fruit

Walnoten

Amandelen

Cashew noten

AUTO

Ongezouten notenmix (1 zaakje)

Walnoten

Amandelen

Dadels

Water (1 fles 500ml)

bottom of page