top of page

Hoe doorbreek je (negatieve) patronen? 4 tips om vandaag al te starten

Patronen. We hebben er allemaal last van. Soms niet eens bewust; ze slijten erin en zijn vaak hardnekkig te doorbreken. En uiteraard hebben we als mens ook patronen nodig om te kunnen functioneren, iets op te bouwen en te groeien. Alles wat je maar vaak genoeg herhaalt, maakt je immers ook sterker. En wist je dat de meeste patronen al ontstaan zijn toen je nog heel jong was? En dat daarom een switch maken lastig is? Maar het kan echt, let’s start today! 


Positieve Mindset Als sportcoach kom ik vaak mensen tegen die ergens in vastlopen: 

• geen goede work-life balance 

• weinig energie 

• overgewicht 

• teveel stress 

Al deze factoren komen voort uit patronen die zich blijven herhalen en die je zou moeten doorbreken. Nu kun je van de een op de andere dag je leven radicaal omgooien, maar wellicht beter om inzicht te krijgen in wat voor jou de zwakste schakel is. En hoe je sterker kunt worden. In het maken van je keuzes, maar ook door de opbouw van een sterk lichaam. Hight intensity training waarbij je gebruikmaakt van je eigen kracht draagt hieraan bij. Niet alleen je spieren, maar ook je zelfvertrouwen groeit en je komt in een flow terecht waardoor je veel meer energie krijgt. En nog veel belangrijker, je krijgt een krachtige & positieve mindset. Onmisbaar in alle facetten van je leven. 

In 2018 had 50,2% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder matig of ernstig overgewicht. Er is sprake van overgewicht bij een Body Mass Index van > 25 kg/m2. Overgewicht komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.* 
*bron: volksgezondheidenzorg  

Wat Relentless Coaching doet 

Durf jij het aan om een nieuwe weg in te slaan? Om je een sportmethode eigen te maken die jij structureel kunt gaan toepassen in je dagelijkse leven? Of zoals ik het noem: 

COMMIT - SUCCEED - REPEAT 

In het begin is het zoeken naar de juiste balans, maar als dat lukt, dan groei je, word je sterker en kun je weer verder bouwen. En bij iedere herhaling van jouw aangeleerde methode word je beter. Uiteraard zijn er soms hick-ups, maar als je doorzet, doorbreek je oude patronen. Het resultaat van ervaring & bewustwording. 


4 tips om vandaag al te starten Vandaag starten, het klinkt natuurlijk fantastisch. Maar kan het? Ja hoor, een goed begin, is het halve werk! En alleen al inzicht krijgen in jouw huidige voedings- en beweegpatroon is dan al mooi meegenomen. 

Tip 1. Schrijf op wat je eet Wil je echt veranderen op dit vlak? Schrijf dan eens een maand lang iedere dag op wat je eet. En durf eerlijk te zijn. Alleen op die manier zie je wat je binnenkrijgt en kun je daarover afspraken maken met jezelf. Een oud patroon doorbreken en beginnen aan een gezonder alternatief. Dat kan echt vandaag al. 

Tip 2. Gun je lijf herstel Als je in een normaal ritme zit van werk, gezin, sociaal leven, sporten & slapen dan merk je er waarschijnlijk vrij weinig van. Maar op het moment dat je veel stress ervaart of een avondje flink doorzakt, voel je aan je lichaam dat het een periode nodig heeft van herstel. Het is belangrijk daar naar te luisteren en je sporttraining daar op af te stemmen. Hoe beter je herstel, hoe effectiever je weer aan de slag kunt daarna. In mijn trainingen houd ik rekening met jouw herstelperiode en het vinden van een gezonde balans. 

Een positieve balans tussen inspanning en ontspanning is essentieel. Je lichaam heeft herstel nodig na fysieke inspanning, ziekte, stress en hard werken. 

Tip 3. Start met de juiste sportmethode Wil je al een tijd starten met effectief sporten, maar komt het er niet van? Gun jezelf dan nu de switch naar een fantastisch 2020. Laat het niet bij een goed voornemen blijven, maar doorbreek je oude gewoontes en ga het avontuur met jezelf aan. Je zult er versteld van staan wat je allemaal kunt bereiken! 

Tip 4. Denk positief Dit klinkt makkelijk, maar is natuurlijk best een lastige. Duidelijk is in ieder geval dat van doemdenken niemand beter wordt. Als je ergens in gelooft en helemaal voor gaat, zorgt dat voor resultaat. Hoe leuk is het dan om dit te blijven herhalen? Een mooi, positief patroon om vast te houden! 


Commentaires


bottom of page