top of page

RELENTLESS I De manier van trainen en toepassen in je totale mindset waren op mijn lijf geschreven.


Tijdens mijn studie ‘Psychological Sciences’ in Rome en later in mijn werk als personal trainer raakte ik in de ban van de beïnvloeding van je mentale mindset en hoe je hier door fysieke inspanning aan kunt bijdragen. En toen ik het boek ‘Relentless, from good to great to unstoppable’ van Tim S. Grover onder ogen kreeg en begon te lezen, was er geen weg meer terug. De relentless manier van trainen en toepassen in je totale mindset waren op mijn lijf geschreven. Zo is het idee voor mijn Relentless sport & lifestyle coaching techniek ontstaan. Juist omdat het niet alleen gaat om het sporten, maar je optimaal resultaat kunt bereiken door het toe te passen als een manier van leven.

NASM-studie

Maar met alleen mindset en levensstijl kom je er natuurlijk niet. Er moet ook gesport worden! Op verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde wijze. In 2018 volgde ik daarom de NASM-studie waarin het OPT-model centraal staat. Dit wetenschappelijk onderbouwde Optimum Performance.

Training model bestaat uit 3 niveaus:

StabilisatieStrenghtPower

Binnen deze niveaus staan 5 fases centraal: Stabilisatie, Uithoudingsvermogen, Hypertrofie, Training op maximale kracht en Powertraining. Al mijn trainingen zijn conform de genoemde 3 niveaus opgebouwd, waarbij we altijd starten met stabilisatie.NIVEAU 1: STABILISATIE

Waarom stabilisatie? Dit is een essentieel onderdeel waarbij je leert hoe je met de juiste houding je spieren leert gebruiken. Het doel van deze fase is flexibiliteit, balans, stabiliteit van de gewrichten en uithoudingsvermogen van de spieren opbouwen.

NIVEAU 2: STRENGTH

Iedereen heeft kracht nodig, zowel in je dagelijkse functioneren als bij het leveren van een (sport) prestatie. Het belangrijkste in de 2e fase is het opbouwen en vasthouden van het Uithoudingsvermogen. Of je nu een frequent sporter bent of beginner maakt hierbij niet uit. In beide gevallen wordt het uithoudingsvermogen op de proef gesteld en creëer je optimale inzet binnen jouw eigen vermogen.

Hypertrofie

Het opbouwen van spiermassa (hypertrofie), maar altijd met een stevige stabiliteit als letterlijke & figuurlijke ondergrond, staat hierbij centraal. Het uithoudingsvermogen neemt toe waardoor je meer aankunt en je sportieve prestatie groeit.

Training op Maximale kracht

Ben je al een tijdje aan het sporten en is stabilisatie en uithoudingsvermogen flink toegenomen, dan zijn we aanbeland bij fase 4: trainen op maximale kracht. Geschikt voor topsporters en sporters die binnen mijn training de eerdere fases goed hebben doorlopen.

NIVEAU 3: POWER

Dit laatste niveau voegt de daad bij het woord: full power aan de slag. In zo’n kort mogelijke tijd een zo hoog mogelijke prestatie leveren. Uiteraard altijd op een verantwoorde manier.

En denk je nu “deze fase bereik ik nooit”, dan heb je het mis. Je zult versteld staan van de groei die je kunt doormaken met 100% commitment. Het gaat er ook niet om zoveel mogelijk power te leveren, het gaat erom dat je binnen jouw mogelijkheden de gestelde doelen bereikt. En het op deze manier een onderdeel wordt van je mindset & lifestyle.

Als gecertificeerd NASM-trainer help ik je graag jouw niveau & doelen te bereiken.

Comments


bottom of page