top of page

WAT ZIJN FITNESS & CONDITIE?


Fitness en conditie zijn verwante maar afzonderlijke concepten. Fitness verwijst naar de algemene fysieke gezondheid van een individu en de mogelijkheid om fysieke taken uit te voeren. Het wordt meestal gemeten aan de hand van de mogelijkheid van een individu om cardiovasculaire oefeningen, krachttraining en andere fysieke activiteiten uit te voeren. Fitness wordt doorgaans verbeterd door regelmatige fysieke activiteit, een gezonde voeding en andere gezonde levensstijlkeuzes.

Conditie, aan de andere kant, verwijst naar het proces van het trainen of voorbereiden van het lichaam om specifieke taken of activiteiten efficiënter uit te voeren. Conditie betreft doorgaans gerichte oefeningen die zijn ontworpen om specifieke fysieke vaardigheden of vermogens te verbeteren, zoals uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit of snelheid. Conditie wordt vaak gebruikt door atleten om hun prestaties in hun sport te verbeteren of door individuen die zich voorbereiden op een bepaalde fysieke uitdaging, zoals een marathon of een wandeling.


Samengevat is fitness een meting van de algemene fysieke gezondheid en de mogelijkheid van een individu om fysieke taken uit te voeren, terwijl conditie het proces is van het trainen van het lichaam om specifieke taken of activiteiten efficiënter uit te voeren.


COMMIT SUCCEED REPEAT

Comments


bottom of page